Laddboxar för elbilar

På årsstämman beslutades att föreningens strategi kring utbyggnad av laddboxar i garaget i regel innebär att medlem anmäler intresse för laddbox till styrelsen, gärna i god tid innan leverans av bil. Föreningen ombesörjer därefter installation av laddbox i närheten av medlemmens parkeringsplats. Av praktiska skäl kan detta bli någon parkeringsplats bort för att få så god täckning som möjligt av parkeringsplatser. Medlem ombesörjer själv anskaffning av kabel för anslutning.

Föreningen står för investeringskostnaden för laddboxen och medlem får sedan hyra boxen för en månadskostnad samt betala för den löpande elförbrukningen. Månadskostnaden bestäms av styrelsen men kan förväntas ligga i storleksordningen 100 kr/mån vilket innebär att laddboxen blir kostnadsneutral för föreningen under avskrivningstiden.

I skrivande stund har ett antal medlemmar anmält behov av laddbox. Styrelsen önskar att samtliga medlemmar som vill ha laddplats meddelar detta till styrelsen samt vilken  parkeringsplats medlemmen har så att installationen av nya boxar kan samordnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.