Laddare för elbil i garagen

Det blir allt mer efterfrågat att kunna ladda sin bil i våra garage. För något år sedan installerade föreningen 2 dubbla laddare för att vi skulle lite se om det fanns intresse, lära oss lite om tekniken m.m. Efterfrågan har ökat mycket bara på detta år och flera önskar nu att kunna ladda sina bil eller kommande bil.

Att utnyttja de 2 befintliga aggregaten har dock visat sig svårt då föreningen inte kan kräva att enskild medlem byter parkeringsplats till förmån för den som behöver utnyttja laddare. Det finns ofta goda skäl till detta men kanske inte alltid. I alla fulla fall så gjorde styrelsen här en missbedömning vid den första installationen och känner att det inte är en framkomlig väg att i flera omgångar installera få laddare och lägga ned mycket arbete på byten av parkeringsplatser. Dessutom gör styrelsen bedömningen att det blir dyrare att installera i många omgångar. För närvarande utgår också bidrag från staten för installation, något som inte helt säkert kommer att finnas kvar om några år.

På styrelsemöte 19 oktober har därför beslutats att utreda möjligheten att förse samtliga platser i garagen med laddare. Vi vet i dagsläget inte om detta är möjligt, inte heller helt vad det kommer att kosta. Därför skall underlag tas fram för beslut på ordinarie föreningsstämma i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.