Lägenhetsansvar

Det mesta som kan kräva reparation och/eller underhåll i våra lägenheter är respektive lägenhetsinnehavares ansvar. Undantag är ett fåtal saker, t ex huvudstammarna för avlopp, samt delar av värme och ventilationsanläggningar.

Det står varje boende fritt att anlita t ex Clifa för att avhjälpa fel som uppstår, men var medveten om att det i de flesta fall är du som innehavare som blir debiterad kostnaden om det inte rör områden som är föreningsgemensamt ansvar.

Bra att känna till i sammanhanget är att även om det rör sig av den typen av arbete där ROT-avdrag hade kunnat komma i fråga, så går inte Clifa med på ROT-avdrag då de inte vill hantera den ökade administration detta medför.

 

/ Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.